maanantai 14. joulukuuta 2009

Johannes-sedän joulusatu!

Kohta on joulu ja aika rauhottua perheen kesken joulun viettoon. Voitte vaikka rauhoittua lukemalla tätä joulusatua (Minun satukirjani - "Pahan tytäryhtiön pihdeistä ja muita rakastettuja satuja", ilmestyy jouluviikolla).

Olipa kerran joulupukin tonttu nimeltänsä Haltti. Halttitonttu oli hieman erilainen tonttu, sillä hän ei pitänyt yhtään lelujen rakentamisestä, haukifileistä eikä pioneereista. Itseasiassa Haltti unelmoi tulevansa saunatontuksi jonain päivänä. Haltti oli ottanut asian esille jopa runomuodossa pukin kanssa keskustellessa. Hän oli kylmästi sanonut "Nyt pukki, diatonisesti voisin kertoa mollivoittoisen uutisen. Tunnen olevani kaksi kokoaskelta tavotteistani jäljessä, haluan vain soittaa jazzia ja olla kiukaalla!". Pukki viis veisasi Haltin unelmista, pukki oli blues-miehiä. Sitäpaitsi pukki oli pahasti jäljessä kvartaalitavotteistaan ja joulun tulospalkkio uhkasi jäädä pormestarin kouraan.

Aneemisesti Haltti jatkoi lelujen tekoa. Tuli marraskuu, tuli joulukuu. Unelmat eivät edistyneet. Eräänä päivänä hurrikaaninomaisesti Haltti ajatteli, jos haitilaisetkin jaksavat subtroobbisella vyöhykkeellä, niin kyllä minäkin jaksan leluja tehdä. Mantra toimi voodoon lailla ja elämä oli yhtä Mardi Grasta siitä alkaen. Asenne ratkaisi ja iloinen Haltti kohtasi yhä lisää iloisia uutisia - kylvöjuhla onnistui ja tonttujen etnisten ryhmien neuvosto pääsi laskemaan laskiaismäkeä. Lopulta Haltti jopa tapasi saunakiulun nimeltä Kuilu. Kuilu kuului kirjallisuuden seuraan ja lupasi järjestää Haltille pääsylipun kiuaskivien pitämään luentoon. Unelmien osatäyttymys, puuttuu vain kermavaahto.

Luennolla Haltille selvisi, ettei saunatontun ollut kiva olla. Kuuma, eikä hommasta saanut edes kunnon korvausta. Huh, hyvä ettei Haltti kerennyt kipuamaan kiukaalle. Siitä lähdin Haltti unohti humpuukin ja työskenteli iloisesti liukuhihnalla. Pukkikin pääsi tulostavoitteisiin!

Sen pituinen se! Halttimaista joulua kaikille!

-Joulujonttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti