tiistai 5. helmikuuta 2013

Mitä sähkö on?

Olen tässä miettinyt kovasti fysiikkaa. Tällä kertaa en omaani vaan ihan luonnontiedettä. Tämä koko mietintä alkoi kun laitoin kellarissa oksasilppurin pistorasiaan ja aloin päristämään. Ai miksikö oksasahalla kellarissa... no, jauhelihaa pakkaseen. Mutta itse asiaan, siinä päristellessä isomman reisiluun kohdalla alkoi kellarin valot vilkkumaan. Hetken mietin jo, että nyt tulee inkarnaatio Pullin Matista, joka valot vilkkuen tulee minulle näyttäytymään kellariin. Näyttäisi valokuva-albumista muistoja jenkka-ajoilta ja posliinikokoelmista. Siitä ei tällä kertaa kuitenkaan ollut kyse vaan ilmeisesti oksasilppurin sähkössä oli möykkyjä.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että pistorasiasta tulee lihapullan kaltaisia möykkyjä (tieteellisempi nimi voisi olla vaikka Jalmari). Olenkin nyt yrittänyt laittaa lautasen pistorasian alle, mutta ei ole pullia tullut. Jalmarit kateissa.

Eli, jos sähkö ei koostu lihapullista, eikä Jalmareista, niin mitä se on? Teboililla Raili aina sanoi, että sähkö on sinistä ja siitä saa säpsyt. Mutta mikä osa Sinistä sitä sähköä tuottaa? Ja sattuuko Siniin? Ja jos Tuuli voi tehdä sähköä, niin miten Tuuli mahtuu pistorasiasta?

Olen kyllä aivan hämmentynyt. Voisi olla aika ottaa napsaus ananasmehua ja pari bongotuntia. Bumbum!

-Johannes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti