perjantai 24. heinäkuuta 2009

Kenguru

Hyvää päivää!

Nyt on hätä. Kun eilen illalla konttasin kotiin tuosta lähipubista, niin tapasin kengurun. Hän loikki siinä liikennevaloissa odottaen vihreää valoa. Tervehdin häntä, ja hän vastasi. Esittelin itseni, ja hänkin esitteli itsensä. Sanoi olevansa Kössi Kenguru. Tivasin häneltä pitkään sukunimeä, ja viimein tajusin, että hänen sukunimensä on Kenguru. Ajetella; hän on kenguru ja sukunimi on Kenguru.

Miksei ihmisilläkin olisi samanlainen tapa nimetä? Minä olisin HoviNarri Ihminen, Johannes olisi Johannes Ihminen... Tämä olisi paljon helpompaa. Ei tarvisi opetella sukunimiä, vaan voisi aina olettaa tietävänsä jonkun pienen osasen ihmisestä - hänen sukunimen.

Mutta mites sitten, jos omaa vain yhden nimen? Kuten Cher, Madonna taikka Frederik. Mikä heidän nimensä olisi sitten? ChIhminen, MadonIhminen ja FredIhminen? Dannylle tämä tuottaisi jo vaikeuksia. Vaikee on lausua DanIhminen. Minulle tämä on mahdotonta. Kerroin asiasta Johannekselle, ja hänen kieli meni solmuun. Oltiin sitten terveyskeskuksessa pari tuntia ja arvatkaapa mikä oli lääkärin neuvo?

Vastaus: Lausu DanIhminen toisinpäin. Kirjoitin sitten lapulle NenimhInaD. Johanneksen huonon näön takia meillä meni kolme tuntia lisää terveyskeskuksessa. Viimeinkin kieli saatiin oikaistua ja sitten lähdimmekin uudelle pubirundille.

On tämä elämä ihmeellistä!

//HoviNarri Ihminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti