torstai 30. heinäkuuta 2009

Pieniä iloja

Voin ilokseni todeta, että tänään torilta saatavilla ollut tomaattierä oli maukas! Voisin jopa harkita tekeväni kuuluisaa Johanneksen palalihaa ja tomaattia pakoputkessa -reseptiä.

Voisinkin kertoa tarinan toissakesäisistä kesäjuhlistani. Juhlat järjestettiin uuden takapihan kukkapenkin kunniaksi, kauan sitä tehtiin ja lopulta heitettiin koko puska kompostiin. Meitä oli juhlimassa minä, Hovinarri, kaappi-Hannes ja tietenkin lemmikkini Mauri. Juhlat olivat juuri alkaneet ja ajattelin yllättää kaverini tekemällä juuri tuota kyseistä herkkua. Tiesin, että ainakin Mauri viihtyy pakosarjoissa, joten ajattelin ruokalajin sopivan tilanteeseen.

Noh, eihän siinä hyvin käynyt. Unohdin sitten kokonaan lisätä persiljaa lopuksi ja koko kokkaus meni pilalle. Onneksi lähipaikan Mörön kebab oli auki ja tilattiin jokainen kanasalaatti mieheen. Mauri söi tilliä.

Yleensäkin juhlia järjestellessä on vaikea ymmärtää, että paljonko pitää ihmisille varata ruokaa. Minäkin ajattelin ensin, että meille riittäsi 11 kiloa sapuskaa, mutta sen riittävyyttä ei tullut koskaan testattua. Paljonko ihminen syö. Syödäänkö juhlissa sivistyneesti vai kuin barbaarit? Minulla on tapana vetää kuin viimeistä päivää, jos ilmaseksi saa. Usein syön myös vessapaperia, siitä saa kuitua.

Herkullista tomaattia nauttiessa,

-Johannes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti