keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Seminaarin satoa

Minua pyydettiin puhumaan "Maailman talous 2009 - mitä laman jälkeen ja paljonko maksaa motti halkoja" -seminaariin.

Ajattelin jakaa puheeni näin sähköisessä muodossa:

"Vuosi 2009 tulee olemaan talouden monimediakentällä erittäin haastava. Vaihtelevalla menestyksellä myös Maailmantalous yksinkertaistaa asianosaisiin kohdistuvia ongelmia. Jotta emme unohtaisi yhteisön pyrkimyksiä, todettakoon, että meneillään olevan nousukauden kasvunäkymien taantuminen ratkaisee ongelmia tutkittaessa laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia tuotantomenetelmiä. Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta verottajan toiminta tässä tilanteessa näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja.

Oudoksuttavaa kyllä, on useasti todettu, että Euroopan talouteen kohdistuva paine avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti reaktiota tämänhetkisen tilanteen suhteen. Täytyy siitä huolimatta että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että globalisoituva liiketalous panostaa interaktiivisuuteen ajattelematta peräänkuulutettua lakonisuutta.

Universaalista näkökulmasta katsoen pankkikoneiston saneerauspaine johdattelee meidät ja tukiryhmämme kohti laajentuvia markkinoita."

-Johannes Ystävä, myös talouden emeritusprofeetta.

2 kommenttia:

  1. Erittäin tyhjentävää tekstiä.
    En nyt analysoi tarkemmin, mutta tyhjentää ainakin rahavirtoja pankkikoneiston saneerauksissa.

    VastaaPoista